TEAM RUDSKOG

Eirin: 90 02 13 92 eirin@rudskog.no  (Bor i Fall, Søndre Land)

Hans Ole 99 43 71 06 hansole@rudskog.no (Bor i Rakkestad)

Rudskog's Kennel fikk sin første flat coated retriever i 1984, da daværende eiere Else S. og Arve Rudsengen med bosted på Trevatn.

Nuch Alice Centa


Dette var kennelens første flatt, hentet på Dokka fra Ellen Munkelien i 1984. Alice-Centa var etter Nuch Almanza Daily Surprise og Fjell-Bjørns Carita. Centa og Arve jobbet med lydighet og oppnådde 1pr. i klasse 1. Centa fikk også mange fine valper representert i mange stamtavler i landet, ett barnebarn kan nevnes i den sammenheng: Nuch NV-99-01 Rudskog's Rayah Carmencita.


Bunyans Sweet Georgia Brown


Den andre flatten, Switi, ble hentet til kennelen i 1988. Det var ei brun tispe som kom fra "den brune flattens mor og alles bestemor", Kjersti Haugen. En utrolig oppdretter hvems kunnskap vi har utrolig glede av. Switi var etter NSFuch Brennas Bunyan og Paddiswood Burnt Willow. Hun fikk HP og CK på utstilling og ble mor til blant annet Nuch Rudskog's Bunyan Swift Tigergutt, en kjempefin brun hann som igjen er far til mange valper både i Norge og i utlandet.


Nuch Nord VN-99 Agrebos Winter Tale


Den tredje hunden ble hentet fra kennel Agrebo, hos Anne Grete og Olav Yttervold. Det er bare én ting å si dere: Takk. Tusen takk for at vi var så heldige å få Tale og kjenne dere, som utrolig engasjerte oppdrettere. Tale var etter Multiuch Almanza Larry O'Grady og Agrebo's Iris Tara. Tale var en stor vinner, hun begynte sin karriere som BIS på Kennelklubbens valpeshow og avsluttet ni praktfulle år som Nord VN-99 på Store Stockholm. Minnes med et stort smil da hun ble 2. BIS på NKK Drammen der det var påmeldt 2500 hunder, der hun også ble BIS Veteran.  Tale ble også mor til mange flotte valper - ingen nevnt, ingen glemt.

Else og Arve er oppdrettere av nærmere 200 valper, og etter mange fine år med utstilling og moro hadde de sitt siste kull i desember-99. De førte kennelen over på sin eldste datter i 2003, og jeg håper jeg kan føre denne flotte kennelen og avlsarbeidet videre i mange år framover.

Stormy's Kennel

Jeg fikk min første flat i 1983, Skogstad Stormy

Hun var etter Nuch Exlyst Iceman og Ellebo's Heleny. Tinka hadde 26 valper,
fordelt på 3 kull. 1 kullet var med Nuch Flatty's Sako, der beholdt jeg en tispe Stormy's Thunderbird
Kull nr 2 brukte jeg en svensk champion, O'rust Holebright.
Det siste kullet til Tinka brukte jeg Int uch Nv-88-89 T S Garp, fra det kullet beholdt jeg 2 valper Stormy's Night Star Gunda og Stormy's Nobby Anton.

Gunda ble fort champion 4 april i 92, 2 år og 5 mnd gamel. Hun ble også mestvinnende flat i 1997.
Gunda hadde 3 kull, 17 valper. Første kullet ble det SUCH JCH Micawbers Ohanes som ble brukt, andre kullet ble det 
N S UCH Shargleam Woodcock og på det siste kullet var det NUCH Gledill's Dromunder.
Fra det andre kullet til Gunda kom Nuch Nv-99-01 Stormy's Usk Duncan som igjen er far til hannen jeg har i dag (død 2011). 

Almanza Urgent Massage To Stormy (Duncan og Int nord uch Almanza Move Heaven And Earth)Forøvrig ble Gunda og Dunken BIR-BIM på spesialen i 1997 med over 120 påmeldte, Gunda ble også BIS på denne utstillingen.